среда, 18 февраля 2015 г.

 Розробка проектів - справа нелегка 

    Поразки не існує без перемоги, а перемоги без поразки; завжди хтось програє, хтось перемагає, хтось губить, хтось знаходить, і частенько поразка переходить у перемогу та навпаки. А ще наші перемоги, буває, мають просто згубні наслідки, а поразки навпаки зміцнюють та загартовують. Ще з дитинства діти хочуть завжди бути першими, тобто лідирувати. Але хто такий лідер? Ця тема представлена в нашому проекті.
   Вже кілька років поспіль для магістрантів ТНПУ ім. В. Гнатюка проводиться інноваційний тренінг для створення проектів, які змінять майбутнє на краще. Тренінг сьогодні є незамінним елементом системи навчання й розвитку в будь-якому навчальному закладі чи професійній установі. В ТНПУ ім. В. Гнатюка – це вид практики, яка полягає у розробці магістрантами цікавих проектів для покращення певної сфери життєдіяльності.
  Студенти трудилися над реалізацією своїх ідей тиждень. У цьому їм допомагали викладачі кафедри інформатики та методики її викладання нашого університету. Тематика проекту «Популяризація ідей української хартії вільної людини».
   Як ми мали змогу переконатися, розробка проектів – справа нелегка. Щоб довести, що саме твій проект вартий реалізації, нам довелося докласти багато зусиль. Кожен студент розробив брошуру, буклет, плакат, фотобанер, а також створив блог, у якому всі бажаючі можуть долучитися до обговорення проекту, а також запропонувати свої ідеї.
  Проектна робота завжди цікава, адже це можливість поспілкуватися, поділитися своїми ідеями, послухати думку та критику інших, знайти нових друзів. Мабуть, єдине, чого невистачало – це час. Оскільки кожен хотів, щоб його проект був кращим та щоб його належно оцінили, працювати довелося наполегливо та інтенсивно.
   Закінчивши роботу над своїми проектами, магістранти ретельно вивчали проекти колег і писали на них рецензії. Захист проектів відбувався у формі презентації власних розробок та здобутків. Кожен ділився враженнями від побаченого, почутого та новоствореного. На захист завітали також представники міської ради, керівники організацій та журналісти місцевої газети.


   Гадаємо, що такий тренінг був цікавий та корисний для всіх без винятку, і зараз кожен магістрант надіється і вірить, що саме його ідея, його проект змінить світ на краще.

Комментариев нет:

Отправить комментарий