среда, 18 февраля 2015 г.

Хто такий лідер?

       Часто запитуємо себе: «що б робили люди, якби у кожного з нас був достаток у всьому: в речах, в їжі, в умовах для проживання і споглядання майбутнього покоління. Які б люди були тоді? Що б нами управляло і штовхало нас до дії ? Пік би пекар хліб, щоб нам з вами було що їсти? Шив би кравець одяг, щоб було що носити? ....
І кожен раз схиляємося до одного і того ж висновку - дай людині все, що вона забажає, і їй все одно буде мало.Якщо прислухатися до Фрейда, то людиною все життя керує почуття голоду та інтиму. Будь-яка дія несе один з цих двох мотивів. Фрейд був атеїстом, і ця теорія вірна - для атеїстів. Тут не посперечаєшся.
Нам хотілося б вірити в інакше: у світ, в якому найвища радість досягається в ту хвилину, коли людина щось робить для іншої людини безкоштовно.
Без розрахунку на повернення своїх зусиль, у вигляді компенсації праці або будь-якою іншою нагородою. Щоб при знайомстві з новими людьми ми не вимірювали ступінь їх важливості товщиною їхніх гаманців чи займаною посадою, статусом ...
Можливо, така модель існування і була нам одного разу дана, але комусь стало і цього мало ...
Лідер - це той, хто здатний знайти в людях найкраще і дати їм можливість себе проявити, в цьому кращому. Наприклад, ось потрапляють на безлюдний острів 10 осіб. У когось паніка, в іншого – сльози, третій в ліс біжить А лідер повинен зрозуміти, хто і на що придатний і забезпечити спільну працю заради загального виживання. Так і в суспільстві, тільки не все так критично.
Лідер завжди здатний взяти відповідальність на себе, прийнявши те чи інше рішення.
Лідер бувають повсюди. І в стосунках також. Чи не так? Чоловік за своєю природою - лідер. Жінці відведена величезна роль у союзі з лідером: або остаточно занапастити його (невдоволення, докори, скарги, привселюдні приниження), або стати джерелом енергії і сили для свого чоловіка, в його щоденних звершення та перемоги. «Ви маєте колосальний вплив на нас, самі того не усвідомлюючи»  признається бізнесмен Іван Леміушев.
Ми розробили проект, який призначений для школярів старших класів. На своїх зустрічах пропонуємо вашій увазі розповіді відомих світових лідерів, поради як стати лідером, практикуватимемось на різних створених нами ситуаціях. Постараємося дати відповіді на кожне ваше питання та допомогти на шляху до звершень.

Комментариев нет:

Отправить комментарий